Litet tips i influensa tider…

Hoppas allt är bra i snön & kylan och att ni slipper influensa, förkylningar och nariga läppar?

Själv var det väldigt många år sedan jag har varit så här ”frisk” vid den här tiden på året – peppar peppar ta i trä eller tack Aloe Vera 😉

Ett tips är att boosta sig med massa antioxidanter* så här i influensa tider då solen knappt tittar fram. Även väldigt bra för de som tränar mycket. Så varför inte testa Forevers Aloe2Go eller Pomesteen? Riktig Antioxidant Cocktail!

Själv dricker jag 5 cl Aloe Gel varje morgon och ”spetsar” shoten med 2-3 cl Pomesteen 🙂

Ett annat tips är att smörja in sin vinter torra hy, händer & fötter med Aloe Propolis Creme och läpparna med Aloe Lips. Båda tillför maximal fukt i både sol och kyla. De innehåller inte något vatten vilket gör dem suveräna att använda på vintern.

Glöm ej tänderna! Så här till jul stoppar vi ju i oss massa gotter i form av kola & knäck och annat sött & gott. Forever Bright, vår tandkräm, är mycket bra. Inte bara för att den polerar i stället för slipar tandemaljen, utan även för att den främjar god mun & tandhygien.

Önskar er alla en riktigt härlig december!
Soul Mind Love / Sanna

*)

”Antioxidanter har bevisligen en förmåga stärka immunförsvaret, se tex ”Free radicals, antioxidants and the immune system” (de vita blodkropparnas lokala bildning av fria radikaler för bekämpning av bakterier påverkas inte av antioxidanter).

En studie fann att antioxidanter minskade markant i vävnaderna i början på en influensinfektion och att fria radikaler kunde öka mottagligheten för Influensa A virus 10.000 ggr […]

Antioxidanter finns rikligt särskilt i färgrika bär och frukter, men vid influensa är det säkrast att dessutom ta preparat som innehåller höga halter av antioxidanter. Granatäpplen är en av de allra mest antioxidantrika av alla frukter och innehåller även ett ämne som motverkar virusspridning […]

• Granatäpplen. Forskning i USA har experimentellt påvisat en antiviruseffekt av granatäpplen. En av mekanismerna är samma som hos Tamiflu, nämligen att ett ämne i äpplena hindrar avknoppning av viruspartiklarna från cellerna där de bildats.[…] Extraktet av granatäpplen är också en kraftfull antioxidant och är hälsosam på flera sätt, se tex ”Extrakt från granatäpple säkert...”.

Detta inlägg publicerades i Aloe Vera, Jul i hälsans tecken. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar